Aš esu Jurgita

Suteikdami man progą prisidėti prie Jūsų gastronominio verslo svajonių įgyvendinimo, leidžiate būti šio proceso dalimi. Būtent dėl to vertinu VISAS patirtis ir mėgaujuosi savo darbu.

Mano kelias į gastronomiją prasidėjo dar vaikystėje, namų virtuvėje, tad po mokyklos pasirinkau Maisto technologijos ir inžinerijos specialybę Kauno technologijos universitete, ten įgijau magistro laipsnį. Dar studijuodama pradėjau dirbti savo srityje ir niekada nuo jos nenuklydau. Šiandien galiu drąsiai teigti: esu maisto technologė, inžinierė, higienos ekspertė, tvaraus verslo konsultantė. Nuo 2002 m. dirbau technologe, gamybos, kokybės vadove įvairių koncepcijų viešojo maitinimo bei maisto gamybos įmonėse. Nuo 2015 m. ruošiu technologinius planus, darbo projektus, bendradarbiauju su architektais, rangovais, konsultuoju maisto saugos įstatymų, higienos klausimais, audituoju. Esu parengusi daugiau nei 500 technologinių projektų ir ne mažiau jų atstovavau dėl VMVT leidimų veiklai pradėti. 

Maistas – neatsiejama mūsų gyvenimų dalis ir, kaip dažnai teigiame, vienas iš didžiausių malonumų. Reikėtų suprasti ir pripažinti, kad tai, ką, kada ir kaip valgome, yra svarbu, jei norime užtikrinti sveiką ateitį sau, ateinančioms kartoms ir planetai. Tvarus verslas yra siekiamybė, todėl šia kryptimi turi vystytis ir Lietuvos maitinimo sektorius.

KOMPETENCIJOS IR PROFESINIS AUGIMAS

  • Pastatų konstrukcinių ir inžinerinių galimybių supratimas
  • Skirtingų koncepcijų realizavimo supratimas 
  • Technologininių procesų išmanymas
  • Standartinių ir nestandartinių technologininių įrenginių taikymas
  • Darbo vietos optimizavimo principais pagrįstas planavimas
  • Maisto higieną nusakančių įstatymų, normų išmanymas bei gebėjimas pritaikyti praktikoje 
  • Gamybos procesų planavimas
  • Bendravimo ir bendradrabiavimo įgūdžiai 
  • Tvarumas maitinimo versle

2022 m. European Institute of Innovation & Technology (EIT) – FarmTo Fork: Sustainable Production and Consumption in Public Canteens, Belgija

2022 m. European Institute of Innovation and Sustainability, – Food & Sustainability, Roma, Italija